Istoric

Istoric 2017-07-12T21:34:29+02:00

Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania , primii pomi fiind plantati undeva in jurul anului 1950 . Ferma a fost una dintre cele mai de succes din tara, conditiile climatice precum si cele de sol fiind deosebit de favorabile culturii pomilor fructiferi. Este situata in Cluj-Napoca deasupra cartierului Dambu Rotund si se intinde pe o suprafata de peste 100 hectare.

In forma jurudica actuala Ferma Steluta Srl, a fost renascut in anul 2010 cand s-a demarat un proiect de replantare a suprafetelor vechi cu unele noi , cu soiuri extrem de valoraoase cu tehnologii ultramoderne care pun insa accent in prumul rand pe calitatea produselor .Livezile sunt superintensive adica au un numar mare de pomi la hectar respectiv 3000 meri / hectar , 1666 ciresi/ hectar si 1000/ pruni hectar, dispun de sistem de irigare cu fertirigare computerizata, plasa antigrindina si utiaje de ultima generatie.

Tot in cadrul fermei avem o sera de legume-flori cu suprafata de 0,86 hectare in care cultivam in stilul traditional legume la sol folosind doar produse admise in agricultura ecologice.

Incepand cu anul 2018 o sa dispunem si de un depozit frigorific cu atmosfera controlata cu capacitatea de cca 1200 tone , linie de procesare suc mere si fructe dezhidratate precum si de o linie de sortare cirese.